Livrare – Plată – Garantie

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Livrarea se va face prin curier rapid.Nu livram cu Posta Romana

  – în afara ariei de acoperire a curierului, km suplimentari perceputi de firma de curierat – detalii prin email sau telefonic.

Coletele vor fi livrate la adresa specificata in formularul de comanda, in intervalul orar 09:00 – 17:00.

Nu suntem raspunzatori pentru intarzierile aparute in procesul de livrare efectiv, dupa ce coletul a fost predat companiei de curierat. Comenzile plasate in zilele de sambata si duminica sau de sarbatori legale vor fi procesate si confirmate in prima zi lucratoare.

În cazul deteriorării conținutului sau coletului, raspunderea revine societății de curierat conform legislației în vigoare. Comanda va fi expediată în ambalaje care să asigure securitatea transportului.

Dacă va fi demonstrată culpa firmei de curierat, şi vom fi înștiințați în termen de 48 de ore de la primirea coletului, vom înlocui produsele.Pentru o bună desfășurare a procesului de livrare, este necesar ca produsele comandate să fie în stoc sau să se ia în considerare perioada aferentă producției care poate varia în funcție de complexitatea comenzii (gravare, nr. produse comandate). Din acest motiv, livrarea poate fi decalată.Luați în considerare faptul că preturile se pot schimba oricând. De aceea, vă recomandăm să verificați prețul final în cadrul procedurii de achiziție.

Unele produsele IAJEWELS nu se află pe stoc în momentul plasării comenzii. Din momentul confirmarii acesteia, produsele sunt pregatite pentru livrare in 1-2 zile lucratoare iar livrarea se face in maxim 48 ore (exceptie weekend) din momentul finalizarii comenzii. Acest termen poate fi modificat de împrejurări independente de voința noastră, fără a depăși un termen de 30 de zile calculat de la data preluării comenzii dumneavoastră.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei cat si international.

Produsele achiziționate pot fi plătite:

Plata prin transfer bancar în contul societății  SC  NUR TRADE S.R.L.   

La primul colet neridicat ne rezervam dreptul de a nu mai expedia o urmatoare comanda prin sistem de plata ramburs. Clientilor cu un astfel de istoric li se va solicita plata in cont bancar inainte de predarea coletului catre firma de curierat.

     Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.IAJEWELS.COM include T.V.A.

Clientul are obligația de a opta pentru modalitatea de plată aleasă mai înainte de plasarea comenzii, prin bifarea opțiunii corespunzătoare, conform pașilor de plasare a comenzii.

 Vânzătorul va emite către Client o factură pentru produsele livrate. În acest sens, Clientul are obligația de a furniza Vânzătorului toate informațiile necesare emiterii facturii, conform legislației în vigoare. Factura va fi comunicată Clientului tipărită în format material cu ocazia livrării produselor comandate sau electronic prin e-mail.

  Pentru comenzile internationale nu se accepta plata ramburs la livare, ci doar plata online cu cardul in site sau transfer bancar in contul firmei.

 GARANȚII

 Pentru fiecare produs achiziționat de pe acest site, Clientul beneficiază de o garanție de 30 de zile calendaristice de la data achiziției. Fiecare produs este insotit de un Certificatul de garanție, comunicat Clientului o dată cu livrarea produsului.

În vederea beneficierii pe deplin de perioada de garanție, te rugăm să păstrezi documentele de achiziție, certificatul de garanție şi să respecți sfaturile menționate mai jos.

Garanția se acordă doar atunci când caracteristicile produsului diferă sau când există defecte de fabricație.

 Pentru a beneficia de garantie, Clientul are următoarele obligații:

        – să fi aciziționat produsul de pe site-ul iajewels.com și să-l fi folosit numai în scopul pentru care produsul a fost conceput;

        – să respecte instrucțiunile de folosire și să utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;

        – să livreze produsul în ambalajul original, împreună cu toate accesoriile;

        – să păstreze bonul sau factura fiscală.

   Cauze în care garanția nu funcționează:

        – defectarea produsă ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, manipulare ;

        – în cazul în care nuanța produsului diferă față de cea de pe site sau produsul achizitionat nu răspunde așteptărilor Clienților;

        – în cazul folosirii improprii a bijuteriilor (lovituri, zgârieturi, rupturi, decolorări)

Garanția nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

Odată cu trecerea timpulului şi cu purtarea, bijuteriile vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.

Pentru reconditionarea bijuteriilor achizitionate de pe siteul nostru, va rugam sa ne contactati prin email la adresa contact@iajewels.com sau telefonic la nr 0758118920